Táboroztatás

A Dorkász Táboroztatás célja, hogy segítsen rászoruló gyermekeknek Magyarországon és Kárpátalján.

A nyári táborok programjai kor-specifikus tevékenységeket tartalmaznak hátrányos helyzetű gyermekek számára, akik játékok, sport- és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.

Minden Dorkász tábor középpontba állítja és szeretné megismertetni Isten szeretetét

a gyermekekkel a közös áhítatokon és keresztény foglalkozásokon keresztül. Célunk, hogy a táborok alatt sok pozitív hatás érje a gyermekeket egy szeretetteljes és biztonságos környezetben, távol a mindennapok nehézségeitől. A gyermekek megismerik Isten üzenetét és tervét életükkel, így mikor hazaérnek, akkor otthon a gyakorlatba helyezhetik a tanultakat, hogy megtapasztalhassák a változást az életükben és pozitív jövő felé nézhessenek.

A gyermekek szegény családokból, lakásotthonokból, intézményekből és fogyatékkal élő speciális iskolákból érkeznek Magyarországról és Kárpátaljáról. Az életkörülményeik meglehetősen alacsonyak, így nem áll módjukban nyaralni menni. Fontos tényező, hogy a gyermekek kapcsolódnak a helyi gyülekezethez is, ahol hétről–hétre hallhatják az Evangéliumot és Isten tervét az életükkel a táborok után is. Hiszen a keresztény hit az alapja annak a változásnak, melyet szeretnénk, hogy a kedvezményezett célcsoportjaink megtapasztaljanak életükben.