Dorkász Kékvödör Akció
“Mert éheztem és ennem adtatok…” 

 

A ’90-es évek végén Afrikában indult élelmiszer segély program hazánkban több, mint 10 éve kerül megrendezésre az adventi időszakban a Dorkász Szolgálat Alapítvány szervezésében. 

A Kék Vödrök 12 literes műanyag tárolók, melyek fedővel is rendelkeznek, így kiváló tároló, akár vízhordó eszközként is használható a háztartásban. 

 

A vödröket egyházak, gyülekezetek, iskolák és intézmények közösségei töltik meg élelmiszerrel. Valamint önkénteseink segítségével Debrecen szerte áruházaknál is gyűjtünk és szórólapos tájékoztatással kérjük a vásárlók segítségét, melyben kiemelt partnerünk a Coop Szolnok Zrt.  

Továbbá a vödrök megtöltésében is segít, valamint a program sikeres lebonyolításához nagyban hozzájárul a Kedvenc Szakbolt Hálózat!  

Mivel 2018 a családok évének lett nyilvánítva, a téli időszakban elsősorban a nagycsaládok, a csonka családok és a tartós betegséggel együtt élő családoknak juttatjuk el a Kék Vödröket.

„Mert éheztem és ennem adtatok” címmel a Dorkász kampányindító jótékonysági koncertet szervez, melyen kezdetét veszi a Kék Vödör tartósélelmiszer gyűjtő akció. A 2018-as év célja, hogy 3000 vödör megteljen élelmiszerrel, mely mintegy 10000 nehéz sorsú ember számára nyújt segítséget a téli időszakban. 

November 18. 17:00-tól Debrecen, Kölcsey Központ Pintér Béla közreműködésével, 1000.- forintos támogató jegy váltható 

Elérhetőségeink: 06 52 441 119; alapitvany@dorcas.hu

Hogy ismét megteljen 3000 vödör, ehhez vödrönként 1000Ft ($3) támogatásra van szükségünk! Kérünk, hogy segíts szeretetet tölteni az ünnepekbe a rászorulók számára!

Támogatni szeretnék