Diakónia

A görög eredetű diakónia szó jelentése: szolgálat, szolgálni. Az egyház már a kezdetektől az egyik fő feladatának tartotta a felebarát felé irányuló szolgálatot a közvetlen környezetben és szerte a világon. Azáltal, hogy a gyülekezet elkezd szolgálni az emberek felé, betölti küldetését és gyakorlatba helyezi azt, amit a Biblia üzen. Isten akarata az, hogy az egyház diakóniai szolgálata megismertesse a világgal Isten cselekvő, gondviselő szeretetét.

A gyülekezetek Jézus Krisztus példáját követik, aki azt mondta, hogy ő „szolgálni jött.” Az évezredek alatt kialakult szociális rendszerek alapjait számos társadalomban a keresztények segítettek kialakítani a bibliai diakóniai szolgálat és gondoskodás alapelvei szerint. Ma már sok helyen egészen fejlett és kifinomult rendszer gondoskodik a szükségben élőkről, de a keresztény gyülekezet tovább folytatja munkáját ott, ahova a legkevesebb segítség jut.

A Dorkász Szolgálat évente mintegy 20 tonna ruhát és 10 tonna élelmiszert juttat el a gyülekezetekhez, hogy segítsék ezzel a rászorulókat.

2017-ben is folytatjuk a diakóniai szolgálatunkat. Egyedül nem vagyunk erre képesek. Szükségünk van a segítségre!

Évente eljuttatott ruha

Évente eljuttatott élelmiszer

Ahhoz, hogy az adományokat összegyűjtsük és célba juttassuk, évente 20 millió forintra ($6500) van szükségünk!

Támogatni szeretnék